Türkiye Uluslararası Cenevre Buluş Fuarından 2 Altın 1 Gümüş Madalyayla Döndü
Türkiye Uluslararası Cenevre Buluş Fuarından 2 Altın 1 Gümüş Madalyayla Döndü

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) himayesinde düzenlenen fuarda ziyaretçilere 45 ülkeden 700’den fazla katılımcının çeşitli alanlarda bin civarında buluşu tanıtıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumunun davetiyle fuara katılan Türk ekiplerin buluşları, 29 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında 45’incisi düzenlenen Cenevre Buluş Fuarında sergilendi. Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünün buluşçu akademisyenleri Gül Bahar Başım-Doğan, Sabri Orçun Orhan, Özkan Bebek ve doktora adayı Zeynep Özdemir Güler, “Çok Boyutlu Objelerin Yüzeylerinin Nano Teknoloji ile İşlenmesi Yönteminde Kullanılan Robotik Kol” buluşları ile hem altın madalya hem de Romanya Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı Özel Ödülünü kazandılar.

Application of chemical mechanical polishing process on titanium based implants

“Metal malzemelerin yüzeylerini nano boyutta işleme tekniğiyle özellikle diş, kalça ve kalpte kullanılan implantların yüzeyleri ihtiyaca göre pürüzlü ya da pürüzsüz hale getirilebilmesi, ayrıca dokunun implantı reddetme olasılığı en aza indirilmesi”

https://doi.org/10.1016/j.msec.2016.06.002

 

Madalyalı Buluşun Mimarı Doç. Dr. Bahar Başım

Doktora derecesini 2002 yılında Florida Üniversitesi Malzeme Bilimleri ve Mühendisliği Bölümünde elektronik malzemeler ve partikül bilim ve teknolojisi üzerinde uzmanlaşarak kazanan Doktor Başım 2005’te Dallas’ta yer alan Texas Instrument şirketine katılmış, flash ve ferroelektrik hafıza ürünlerinin geliştirilmesi, üretim sürecinde entegrasyonun sağlanması üzerine Analog Teknoloji Geliştirme departmanında çalışmıştır. Dr. Başım, 2006 yılından itibaren Texas Instruments Teknik Personel Grup Üyeliğine seçilmiş ve yine Texas Instruments Kadın Girişimleri idari kadro üyesi olarak görev yapmıştır.

MODE & MIA Ailesine Minnettarız

Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Başım, “Ülkemize kazandırdığımız patentli buluşumuzun diş implantları uygulamaları MODE ürünleri ve MIA bilimsel desteği ile gerçekleşmiştir. Başarımızın en büyük destekçileri Mode Implant Academy ailesi ile çalışmak çok keyifli, minnettarız.”